AF Bostäders nya lägenhenheter som RSS

04 Jan 2011

Efter att min flickvän har klagat över att hon var tvungen att gå in på www.afb.se varje dag för att se om det kommit upp några nya bostäder så beslöt jag mig för att skriva ett litet pythonscript som parsar AF Bostäders hemsida efter nya lägenheter och presenterar dem som ett RSS flöde som man kan följa med t.ex Google Reader.


Det är ett snabbt hack men jag tänkte att det kanske finns någon annan som också skulle kunna vara intresserad av att uttnyttja RSS-flödet så jag länkar till det här.


För tillfället så är UTF-8 encodingen inte är helt korrekt så åäö blir ibland fel tecken. Utöver det tänkte jag lägga till så att man kan ställa in i sitt flöde om man endast vill ha med lägenheter i en viss storlek eller från ett visst område. Uppdaterar här, samt skriver på twitter när det är fixat.
Har du någon nytta av flödet så flattr;a mig gärna!


Om ni märker att feeden slutar fungera eller att något saknas så lägg gärna en kommentar nedanför eller så skicka mig ett mail och beskriv vad det är som saknas!


Här en Flattr-knapp till RSS feeden, tryck gärna och hjälp mig betala serverkostnaderna :*Update: På grund av ökad popularitet för RSS feeden har jag skrivit om det lite så att det nu mera är ett cron- job som körs en gång om dagen (kl 0100, ungefär när AFB updaterar sina nya bostäder) istället för att scriptet körs var gång någon besöker hemsidan. Det minskar trafiken till www.afb.se kraftigt så jag slipper överbelasta dem. Ni som använder feeden bör inte märka någon skillnad då afb endast verkar updatera hemsidan en gång per dygn ändå.

English summary: I’ve made a small python hack to parse www.afb.se for new apparments from AFB in Lund, Sweden, and present it as an RSS-feed. Here is a link to it.

blog comments powered by Disqus