Brygga punsch

28 Apr 2011

Inspirerad av Edward Bloms framträdande bryggde jag nyss Punsch enligt följande recept:

* 3,5 dl Arrak
* 1dl starkt svart te
* 1,5 dl brännvin
* 2 dl strösocker
* 1/2 dl citron
* 3,5 dl kokande vatten

Jag lade även till
* 4 cl brandy/cognac
* 1 tsk honung
Huvudingredienserna
Blanda först alla de kalla ingredienserna. När du har hällt på sockret så rör om tills det har löst sig. Häll därefter på det kokande vattnet, smaka av och tillsätt sedan efter tycke.

Nu skall min punsch stå till sig och smakas av om några veckor och jag skall då återkomma med det slutliga omdömet men jag kan påpeka redan nu att jag fann Punschen att vara något för sur. Nästa gång jag försöker (skam den som ger sig) så skall jag minska mängden citron och eventuellt ha lite mer sötma i. Jag är även intresserad av att blanda i lite whisky för att förgylla smaken.
Färdigblandat
Punschreceptet får en egen flattr-knapp:

Har du något punschrecept eller förslag på förbättringar så lämna gärna en kommentar, detta är ju trots allt mitt första försök.

update

Efter att ha kokat ett par omgångar punsch till kan jag starkt rekommendera att koka upp ett sockerlag istället för att blanda ut sockret direkt i drycken som ovan.

blog comments powered by Disqus