Köpa Bitcoins (swe)

09 Sep 2013

Det finns flertalet sätt att införskaffa Bitcoins i Sverige. En kan skapa sina egna genom att ‘gräva’ efter bitcoins, köpa bitcoins från utländska försäljare eller så kan man vända sig till svenska distributörer.

Här är en lista på tre svenska leverantörer:

  • Safello. Automatiserad tjänst som sitter på sin eget förrård av Bitcoins vilket låter transaktionerna gå snabbt. Man kan betala via bankgiro eller direktbetalning. Recenserade dem lite kort på Twitter och blev citerad på deras blogg.
  • Btcx.se. Företaget tycks helt ha bytt utseende sedan jag testade tjänsten senast (och stängt av TLS (!?)) så kanske även övrig teknik har förändrats. Fungerade bra, och jag fick de bitcoins jag beställt, men tyvärr det tre dagar för mina bitcoins att komma fram.
  • Bitcoins för kontanter. Möjligheten finns även att köpa av ‘privatpersoner’ för kontanter. Jag har själv ej testat detta än och seriositeten varierar självklart mellan försäljare.

För mer information på svenska rekommenderar jag den svenska siten bitcoin.se

blog comments powered by Disqus