Cykelstaden Malmö (swe)

14 Aug 2013

Till frukostflingorna slängde jag ihop en webbapplikation ett par dagar sedan och publicerade den på hackernytt.se,
detta resulterade i att någon forkade in lite CSS. Kul!

Tanken med appen är att övervaka hur många cykelolyckor som sker i Malmö (som rapporteras av Polisen). Detta för att det känns ofta lite lätt livsfarligt att ta sig runt på cykel. När jag tog mig en titt på Polisens Twitter-feed så kändes det inbland rätt tjockt med cykelolyckor (cyklister som blir påkörda).

För att verifiera att jag inte såg skuggmonster så skrev jag en liten webbvy som visar upp hur många cykelrelaterade olyckor som han rapporterats de senaste 31 dagarna och placerar ut dessa på en karta över Malmö.

Källkoden finns på Github: länk
Applikationen hittar ni här: länk

blog comments powered by Disqus